Prijzen en informatie

Les informatie:

Yin yoga is een langzame en rustige vorm van yoga , de asana’s (houdingen) worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur.

De Yin Yoga houdingen hebben ook effect op de meridianen in ons lichaam. Meridianen zijn de energiebanen van het lichaam. De levensenergie stroomt door deze banenDoor de energiebanen ‘aan te raken’ dmv een strekking/houding kunnen er eventuele opgeslagen blokkades opgeruimd worden waardoor de energie beter door het hele lichaam kan stromen.

Een houding kan ondersteund worden door props, dit zijn dekens, kussens, blokken of bolsters. Dit geeft het lichaam ondersteuning waar nodig om op een zachte manier verder te kunnen zakken in een houding en om een diepere ontspanning te voelen. Veel houdingen worden vanuit een zittende of liggende positie uitgevoerd.

 

Hatha yoga is de moederyoga, waaruit alle overige stylen en variaties zijn ontstaan. Je beoefent tijdens hatha yoga zowel houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten om zo het lichaam in balans te brengen.

 

Backpath yoga is een vorm van yoga waar gebruik wordt gemaakt van een lichtgewicht schuimrubberen strip. Op de strip worden een aantal houdingen gedaan. The Backpath stimuleert de natuurlijke houding en geeft de rugwervels de benodigde ruimte.

Velen van ons hebben er dagelijks mee te maken; rug- en aanverwante klachten door stress, verkeerde (werk)houding, te weinig of juist teveel beweging. Hierbij kan de Backpath ondersteuning geven.

 

Zen Shiatsu is een drukpuntmassage gebaseerd op de traditionele en Oosterse geneeskunde. Shiatsu werkt met de meridianen. Shiatsu richt zich op de energie (Ki) die in de meridianen stroomt. De Ki in de meridianen kan stagneren, teveel zijn of juist te weinig, waardoor klachten ontstaan. Shiatsu is erop gericht de balans te herstellen zodat de Ki kan gaan stromen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam beter zijn werk kan doen. Ook kan deze aanraking ervoor zorgen dat u net ietsjes dieper in de houding zakt.

De massagegrepen worden over de kleding heen gegeven in de vorm van druk en strijkingen met hand, duimen of vingers.

Tijdens een RelaxYoga les worden er Shiatsu grepen toegepast wanneer u in een houding zit of ligt. Vaak op de rug, schouders of onderbenen en voeten.

 

Yoga Nidra is ‘de yoga van de slaap’. Je lichaam komt in de toestand van slapen (nidra), maar je geest blijft helder en wakker (yoga).

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yogaslaap’. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niets met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust.

Tijdens Yoga Nidra word je door een stem door de verschillende fases van de beoefening geleid. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf bedenkt, omdat je je tijdens Yoga Nidra volledig moet kunnen ontspannen. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress. Maar voordat je daar bent aanbeland, doet Yoga Nidra al een heleboel andere fijne dingen voor je. Zo zul je misschien merken dat je beter en dieper slaapt, je beter kunt concentreren, meer rust, creativiteit en energie hebt en dat je immuunsysteem sterker wordt. Daarnaast kan deze vorm van yoga helpen tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

 

Etherische olien en aura spray’s van De Groene Linde zijn 100% natuurzuivere producten die op lichamelijk, geestelijk en energetisch vlak ondersteuning kunnen geven. Deze worden toegepast dmv een diffuser in de yogaruimte en de spray wordt gebruikt om bijvoorbeeld meer ontspanning of aarding de ervaren.

 

RelaxYoga is een samenstelling van alle vormen die hierboven beschreven worden in combinatie met ademhalingsoefeningen, en meditatie. Deze vorm is ontstaan door de vraag naar rust en ontspanning. Vandaar dat ik deze ook combineer tijdens de les. Mijn doel is dan ook om die diepere ontspanning te geven aan de mensen die bij mij op de mat liggen. Om de balans te vinden in het lichaam en om bewust te worden van wat er zich afspeelt in het lichaam.

Tijdens een RelaxYoga les ben je ook bezig met mindfulness, je leert om je aandacht naar het hier en nu te brengen. Je voelt heel bewust je lichaam, wat er tijdens en ook heel belangrijk na de houding gebeurt. Hierbij kunnen ook emoties loskomen, blokkades die misschien al een wat langere tijd in je lichaam opgeslagen zitten. Je bent dus lichamelijk en energetisch bezig. We eindigen te les altijd met een eindontspanning. Ook is er de mogelijkheid om een bewustwordings kaart te trekken en we sluiten de les af met een kopje thee.

De yogalessen bij Het Yoga Eiland zijn alleen bedoeld voor vrouwen. Dit omdat ik het zelf fijn vind de vrouwen energie bij elkaar in een ruimte te hebben. Om zo diegene op de mat de rust en ontspanning aan te bieden die zij nodig hebben.

 

Lestijden: 

Vrijdag      20.00-21.00 RelaxYoga

Zondag      10.0-11.00 RelaxYoga

De yogalessen gaan door bij minimaal 4 personen en er is plaats voor maximaal 10 personen. 

* Aanmelden kan via info@hetyogaeiland.nl of bel 06-52355215

* Voor de privelessen mag u telefonisch contact opnemen

 

Prijslijst:

Losse les/proefles €11.50/€5.-pp

Leskaart : va €115 (10 lessen)

Prive Yoga 1 op 1: €50.00

Yoga prive voor twee: €22.50 pp

Yoga&Zen Shiatsu massage 60 min: €55.00 pp

Incl btw

 

Locatie:

Kokkel 18a-b, Noord Scharwoude

facebook.com/hetyogaeiland

yoga26