Over mij

profielfoto yoga

Hallo, mijn naam is Mirjana Eiland en ik ben yogadocente en eigenaresse bij Het Yoga Eiland sinds 2015.

Ik ben gestart met het geven van kinder/tieneryoga en al snel kwam daar yoga voor volwassenen bij. Na 5 jaar wekelijks les gegeven te hebben ben ik gestopt met de kinderyoga. Er was iets nieuws op mijn pad gekomen. Een mooie baan bij De Groene Linde, een groothandel waar ze 100% natuurzuivere etherische olien en auraspray’s verkopen. Deze producten zetten ik al jaren in tijdens mijn yogalessen, dus om er dan te mogen werken was voor mij en makkelijke keuze. Alleen merkte ik dat deze combinatie met de yogalessen en een gezin niet meer werkte voor mij. Ik heb 5 jaar met heel veel plezier iedere week kinderen mogen laten ervaren wat yoga is en heb ze beter leren te ontspannen. Daar ben ik dankbaar voor, maar het was tijd voor een nieuw avontuur. Nu geef ik alleen nog les aan volwassenen en werk ik 3 dagen in de week in de showroom van De Groene Linde.

De interesse in het menselijk lichaam heb ik altijd al gehad, zo heb ik een aantal jaar als schoonheidsspecialiste gewerkt en heb ik verschillende workshops en massage cursussen gevolgd. In 2016 heb ik mijn certificaat voor Zen Shiatsu ontvangen. Dit is een vorm van massage waarbij er gemasseerd wordt over de kleding heen. Doormiddel van oa druk en strekkingen van de meridianen (energiebanen komt het lichaam in een fijne ontspanning.

De vorm yoga die ik geef is Yin yoga. Dit is een langzame en rustige vorm van yoga waarbij de asana’s (houdingen) voor een wat langere tijd worden vastgehouden; 3 tot 5 minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. In alle yin-houdingen worden bepaalde meridianen(energiebanen) gestimuleerd door middel van stretch of druk waardoor je de doorstroming van Chi (energie) stimuleert. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is een goede doorstroming van Chi een basis voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Tijdens een yin yoga les ben je ook bezig met mindfulness, je leert om je aandacht naar het hier en nu te brengen. Je voelt heel bewust je lichaam, wat er tijdens en ook heel belangrijk na de houding gebeurt. Hierbij kunnen ook emoties loskomen, blokkades die misschien al een wat langere tijd in je lichaam opgeslagen zitten. Je bent met yin yoga dus lichamelijk en energetisch bezig. Tijdens een RelaxYoga les combineer ik yin yoga en shiatsu met elkaar. Tijdens bepaalde houdingen geef ik een massage greep, zodat je nog dieper in de houding zakt en je meer kunt ontspannen. Er worden ademhalingsoefeningen gedaan, meditatie en we eindigen te les altijd met een eindontspanning. Ook is er de mogelijkheid om een bewustwordings kaart te trekken en we sluiten de les af met een kopje thee.

yoga29