Over mij

profielfoto yoga

Hallo, mijn naam is Mirjana Eiland en ik ben yogadocente en eigenaresse bij Het Yoga Eiland sinds 2015.

Ik ben gestart met het geven van kinder/tieneryoga en al snel kwam daar yoga voor volwassenen bij. Na 5 jaar wekelijks les gegeven te hebben ben ik gestopt met de kinderyoga. Er was iets nieuws op mijn pad gekomen. Een mooie baan bij De Groene Linde, een groothandel waar ze 100% natuurzuivere etherische olien en auraspray’s verkopen. Deze producten zetten ik al jaren in tijdens mijn yogalessen, dus om er dan te mogen werken was voor mij en makkelijke keuze. Alleen merkte ik dat deze combinatie met de yogalessen en een gezin niet meer werkte voor mij. Ik heb 5 jaar met heel veel plezier iedere week kinderen mogen laten ervaren wat yoga is en heb ze beter leren te ontspannen. Daar ben ik dankbaar voor, maar het was tijd voor een nieuw avontuur. Nu geef ik alleen nog les aan volwassenen en werk ik 3 dagen in de week in de showroom van De Groene Linde.

De interesse in het menselijk lichaam heb ik altijd al gehad, zo heb ik een aantal jaar als schoonheidsspecialiste gewerkt en heb ik verschillende workshops en massage cursussen gevolgd. In 2016 heb ik mijn certificaat voor Zen Shiatsu ontvangen. Dit is een vorm van massage waarbij er gemasseerd wordt over de kleding heen. Doormiddel van oa druk en strekkingen van de meridianen (energiebanen komt het lichaam in een fijne ontspanning.

De vorm yoga die ik geef is gaande weg ontstaan, Ik noem het RelaxYoga. Deze bestaat voornamelijk uit yin yoga, backpath yoga en yoga nidra. Ik combineer dit met ademhalingstechnieken, meditatie, massage, etherische olien en muziek. Allemaal elementen voor een diepe ontspanning. Ik vind het prettig om deze rustige en zachte vorm te geven en ook om zelf op deze manier te ontvangen. Het is fijn om te zien hoe het iedere les weer lukt om de mensen op de mat helemaal te laten bijkomen en dat ze letterlijk even bij tanken van alle drukte en onrust die er vaak in het lijf vast zit. Dat is wat ik wil…mensen helpen om te ontspannen, beter naar hun eigen lichaam te laten luisteren, naar binnen te keren, de stilte op te zoeken en te laten voelen wat er nodig is op dat moment. De combinatie van verschillende ontspanning’s technieken en yin yoga zorgt voor een soepel en relaxed lichaam.

 

                                                                                                                                                     yoga29